Nog sneller uw huis verkopen tegen een zo hoog mogelijke opbrengst

De huizenmarkt trekt weer aan. Toch komt het voor dat huizenverkopers hun huis langer te koop hebben staan dan gewenst.

Stel u heeft uw woning te koop staan. Er is wel interesse, maar het komt voor dat potentiele kopers afhaken, omdat de badkamer, keuken verouderd is, of omdat het huis over te weinig slaapkamers beschikt. Je zou zeggen:  “nou koper, dan verbouw je het toch naar eigen inzicht”. Een logische gedachte, want zo ging dat ook jarenlang. Maar sinds kort zijn er belangrijke wijzigingen die deze aanpak tegenhouden.

Onderhoud

Specialist in onderhoud en reparatie van o.a. kozijnen, deuren, gevels en daken. Voorkom onnodige kosten en laat tijdig onderhoud verrichten aan uw woning.
Lees meer

Verbouw

Is uw woning toe aan nieuwe kozijnen? Of wellicht wilt u een aanbouw realiseren, stucwerk aanbrengen of een nieuwe keuken. Arkabouw helpt u graag met uw verbouwing.
Lees meer

Nieuwbouw

Zelf een huis (laten) bouwen? Arkabouw kan de volledige bouw verzorgen van uw nieuwe woning, inclusief de administratieve vereisten zoals een bouwvergunning.
Lees meer

1.    De inkomens normen voor de hoogte van een financiering zijn de afgelopen jaren veel strenger geworden. Tegenwoordig kunnen potentiele kopers veel minder lenen dan enkele jaren geleden. Als verkoper kun je daar weinig aan doen.

2.    In 2017 financieren banken nog maar tot 101% van de marktwaarde van de woning  (www.verenigingeigenhuis.nl) Voorheen konden kopers een verbouwing meestal vrij eenvoudig bij de aankoop meefinancieren. En juist dit punt wordt steeds moeilijker, want de banken mogen nog maar tot 101% van de marktwaarde verstrekken in 2017. Stel je wilt een woning kopen van € 350.000 en ook nog eens verbouwen voor € 50.000. Ervan uitgaande dat de koper qua inkomen € 400.000 mag lenen, kan deze financiering voor de koper wel eens lastig worden. De waarde van de woning na verbouwing zal met grote waarschijnlijk geen € 400.000 zijn, maar bijvoorbeeld € 375.000. Dit betekent dat de koper ten minste € 25.000 eigen geld moet inbrengen. En juist dat eigen geld is er heel vaak niet.

Hou je woning dus up-to-date

Als verkoper doe je er goed aan je woning up-to-date te houden, zodat je woning geliefd is voor veel kopers. De verouderde badkamer en keuken dus tijdig aanpassen aan de nieuwe ontwikkelingen in de markt. U zult zien dat u de woning sneller kunt verkopen. Een potentiele koper heeft dan wellicht nog niet zijn droomkeuken, maar hij koopt wel een woning die hem bevalt. Die droom keuken of uitbouw kan ook later nog.

Klik hier voor meer informatie:  ARKA-BOUW service B.V.

Tot uw dienst

Met geruime ervaring in het vak kunnen we u op vele fronten van dienst zijn. Het volledig realiseren van een nieuwbouwproject tesamen met het regelen van de vergunning, of een verbouwing aan uw huidige woning is mogelijk, en tegen een scherp tarief.