Blog

Donderdag 8 september

7 Tips Voor een Zorgeloze Verbouwing

Als u gaat verbouwen komt er veel op u af. Zeker als het een groot project beslaat. Wij helpen u graag met 7 tips voor een zorgeloze verbouwing.

1. Maak een beschrijving van de eindsituatie

Omschrijf hoe de eindsituatie eruit moet komen te zien. Het is verstandig dit zo gedetailleerd mogelijk te doen. Maak eventueel een plattegrond. Denk bijvoorbeeld ook aan energiebesparende mogelijkheden.
Op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/energie-thuis vindt u informatie over subsidiemogelijkheden.

2. Houd rekening met de buren

Als u gaat verbouwen is het van belang je buren tijdig te betrekken bij uw plannen. Denk bijvoorbeeld aan een uitbouw van de woning, of het plaatsen van een dakkapel.

3. Bouwkundige keuring

Bij een aankoop van woning kan het verstandig zijn een bouwkundig rapport te laten opstellen door een bouwkundige. Van deze bouwkundige krijgt u vervolgens een rapport waarin het achterstallig onderhoud staat omschreven met een specificatie van de herstelkosten. Op verzoek kunnen dan ook eventuele verbouw plannen worden meegenomen.

4. Benader een aannemer die bij u past.

Bespreek in een vroeg stadium uw plannen met een aannemer die bij u past. De ene aannemer is gespecialiseerd in nieuwbouw terwijl de ander juist veel ervaring heeft met verbouw en aanbouw. Bespreek uw ideeën en wensen en hij kan ook snel laten weten wat wel en niet mogelijk is. Bij een betrouwbare aannemer kunt u ook denken aan zaken zoals afspraken nakomen door de aannemer, kwaliteit leveren zoals afgesproken en de financiële afspraken. Meer informatie  over een betrouwbare aannemer is te vinden op  www.bouwgarant.nl    

5. Offerte maken

Kijk bij de offerte niet alleen naar de prijs, maar kijk ook naar wat er wordt geleverd.  En welke afspraken worden er gemaakt over de start  van het werk en de oplevering. Van groot belang is ook te weten hoe er wordt omgegaan met eventuele stelposten of meewerk.

6. Vergunning nodig?

Soms is een vergunning nodig bij een verbouwing of een aanbouw. Dit hangt af van de locatie, de omvang van de verbouwing en gemeente waar u woont. Een vergunning aanvragen kost tijd. Houdt hier rekening mee in uw planning. Dit kan veel frustratie voorkomen.

7. Betaal in termijnen

Het is verstandig te betalen volgens een van te voren afgesproken betaalplan, zodat u precies betaalt voor datgene wat geleverd is. Bij de oplevering kunt u bijvoorbeeld aan de hand van een schriftelijke opleverlijst het restant overmaken.
Om extra zekerheid in te bouwen kunt u garanties afsluiten bij je contract, zoals de Verbouwgarantie en Nieuwbouwgarantie van de Stichting Bouwgarant. Meer informatie over deze extra zekerheid is te vinden op www.bouwgarant.nl/garantie.

Door Thijs Aarten

Bekijk overige nieuwsberichten

 
Offerte aanvragen

 
Allround timmerman
gezocht! Klik hier